Me
18. January, 2006

En grum pest rasserer i øjeblikket blogland, og folk falder som fluer. Er kollektivt selvmord blevet mode, eller stikker der noget mere udspekuleret under? Der bores overfladisk i fænomenet.

Når folk forsvinder fra vores lille samfund, sætter det unægteligt tanker igang. Som vi står der ved stranden, tæt på hinanden og dog uden at røre, og kigger på et brændende skib i horisonten sniger der sig en række dræbende spørgsmål sig ind: hvad vil jeg med min blog? Hvem blogger jeg for? Har min side overhovedet nogen berettigelse?

Folk har forskellige grunde til at kaste håndklædet i ringen. Nogle er på toppen, nogle mister lysten og nogle har så store identitetsproblemer at den eneste udvej er at forlade vort lille univers. Andre skal bare ned på tanken efter citronmåne og mere rød tråd. Nogle bukker ærbødigt på vej ud, og andre smækker på melodramatiske vis med døren inden de tager flugten. Nogle forlod os for tidligt, andre for sent. Nogle vil blive savnet, andre vil ikke. Næsten ligesom den rigtige verden.

Det er iorden at tænke over tingene, men lad det ikke stige dig til hovedet. Det er ikke en konkurrence om hits eller antal kommentarer, og det gælder ikke om at ha’ flest indlæg på forsiden af blogbot. Blog for dig selv, blog for dit publikum, blog af lyst, blog af pligt – gør hvad der passer dig, bare det virker for dig. Det er det rene anarki. Næsten ligesom den rigtige verden.

[RSS] 5 kommentarer til “blogpest”

 • Jan
  18
  2006
  12:25 - morten

  Ligefrem en pest er der vel ikke tale om.
  Som du selv er inde på er der konstant nogen der lukker , åbner , genåbner og lukker igen igen.
  Sådan kan , skal og må det jo bare være og heldigvis for det ellers ville det jo være lige lovligt statisk

 • Jan
  18
  2006
  12:38 - neurox

  Jeg er fuldstændig enig – verden ville også være enormt kedelig hvis folk aldrig døde og aldrig fik børn! :-) Lige for tiden syntes det dog at være forholdsvist tæt på.

 • Jan
  20
  2006

  Kan sagtens følge dig i dine tanker, og har da også selv haft en blog der ikke har været opdateret i mange måneder.

  Måske lidt inspireret af dig tager jeg nu selv hul på en ny omgang blogning og så må vi jo se om jeg kan holde min egen interesse for opdateringen ved lige. Det er måske det største problem jeg hører hos folk der holder op med at blogge, nemlig at de hurtigt mister interessen for det igen.

 • Jan
  23
  2006

  Måske det har noget at gøre med en manglende tid? jeg ved det ikke… men er i hvert fald løbet ind i samme problem – at jeg desværre må trække mig tilbage (et stykke tid) og fundere over hvad jeg vil med min side.

  En ting er i hvert fald sikkert – har mistet tråden!

  Og til neurox – jeg har taget mig en lille frihed, at kopiere din “Blogpest”-tekst – med en ydmyg tak for lån, da jeg synes den passer perfekt til det fænomen jeg er løbet ind i.

  Siden er http://www.jamnet.dk – tak for lån!

  //… ZeroCrash

 • Jan
  23
  2006
  10:27 - neurox

  @Netranger: Der er helt sikkert nogle øjeblikke hvor man er mere entusiastisk omkring projektet end andre :)
  @ZeroCrash: Jeg tror det kan koges helt ned til at være et spørgsmål om prioriteter – og der er ingen skam i at regruppere og overveje taktik 😉


Johnny