Me
19. January, 2006

For tolv år siden skrev og producerede Kevin Smith filmen Clerks. Det var hans første store filmprojekt, og for at det ikke skal være løgn var den både sort/hvid og han havde selv en birolle. I år kommer efterfølgeren, Clerks II – The Passion of the Clerks.

En af de første gange jeg så Clerks med en ligesindet, var for snart 10 år siden, da jeg boede i kollektiv i Gellerupparken. Dengang var vi et sted i starten af 20’erne, og øllene var mange og bekymringerne få. Hun hed forøvrigt Marianne. Hovedpersonerne i Clerks var i stort set samme situation, bortset fra at de arbejdede i henholdsvis et minimarked og en videobutik. Filmen er stoppet med collegehumor og skarp dialog ad libitum, og har lige siden haft en speciel plads på min filmhylde.

Her omtrent et årti senere, har jeg fast job, bil og kæledyr. Hende jeg grinte om kap med dengang er blevet gift, og folk omkring mig snakker om børn og boligkøb. Øllene er der stadig, omend i væsentligt mindre omfang og sjældent på hverdage. Altså undtagen torsdag. Torsdag er en god øl-dag. Efterfølgeren til Clerks er også på trapperne. Clerks II – The Passion of the Clerks fortæller hvad der siden skete med hovedpersonerne Randal & Dante, og de to hangarounds Jay & Silent Bob. Jeg har lige set teaser traileren, og jeg har allerede spottet Kevin Smiths venner Ben Affleck, Jason Lee og lur mig om han ikke også har sneget Matt Damon ind et eller andet sted. Har jeg nævnt at Jason Lee er genial? Hvis du ikke aner hvem han er, så se Mallrats og find et par afsnit af My Name is Earl på nettet. Det er rent guld, serveret verbalt.

Jeg er Kevin Smith fanboy, med signeret plakat på væggen og alt hvad dertil hører, men jeg kan ikke love at det her er din kop te. Hvis du er fan af tidligere film som Mallrats, Chasing Amy, Dogma og Jay and Silent Bob Strike Back så kunne den dog sagtens blive et hit. Your milage may vary.

Edit: Tilføjet Chasing Amy 😉
Edit: Tak til erlando for linket til traileren 😉

[RSS] 8 kommentarer til “ekspedienterne kommer”

 • Jan
  19
  2006

  […] Det skal lige (for god ordens skyld) siges at jeg fandt det her igennem neurox.dk, jeg har ikke haft tid til at surfe så meget rundt på det sidste, så al æren går til ham (tak for dét forresten). Det ser ud til at Kevin Smith går old-school senere på året og laver en opfølger til en af mine yndlingsfilm, nogensinde, overhovedet. Der er selvfølgelig tale om Clerks 2. Selv om neurox glemmer “Chasing Amy” (er der noget end når nørder bliver nørdede og retter på hinanden?), vil jeg anbefale at man besøger hans side og kigger lidt på trailere og flere links. […]

 • Jan
  19
  2006
  14:11 - neurox

  Thanks for the pimpage :)

 • Jan
  19
  2006
  22:44 - Anita

  Måske burde denne kommentar også copy/pastes til indlægget om din sofa, for det eneste jeg tænker på, når jeg hører om sofa og film er… at sove 😉

 • Jan
  19
  2006
  23:57 - neurox

  Anita, du er altid velkommen til at ligge og boble på sofaen imens jeg ser film :-)

 • Jan
  23
  2006
  10:46 - Kenneth

  hmmm, har faktisk ikke set filmen, men underligt nok har jeg set den animerede serie, der ikke blev det store hit og blev stoppet efter 4 eller 5 afsnit…

 • Jan
  23
  2006
  13:05 - neurox

  Filmen er fantastisk, hvis man altså er til snakke-komedier, og kan komme udover det faktum at den er sort/hvid. Den animerede serie er for plat og slapstick, men ikke desto mindre står der et signeret boxsæt på hylden.. 😉

 • Jan
  27
  2006
  10:01 - Janus

  Schnoogans!

  En Jason Lee fan – hurray!!!

  Jeg har altid ment at Mallrats er den “glemte” film.
  Den går i hvert fald for at være den dårligste, men jeg synes den er genial.

  Jason Lee er i øvrigt gammel professionel skater, og man kan ydermere opleve ham i Vanilla Sky og Heartbreakers.
  Han er også stemmen bag Syndrome i The Incredibles.

 • Jan
  27
  2006
  10:23 - neurox

  I know – han skatede professionelt i syv år eller sådan noget. Fandens så klog man ka’ blive af at læse IMDb trivias. Jeg kunne dog godt undvære at vide at han var scientolog – men han er jo for fanden amerikaner på godt og ondt. Og ja, Mallrats er gudefed. Godtnok sætter de ikke fod på skolen, men jeg tror alligevel den falder i college-kategorien, eller i hvertfald coming-of-age og det er jeg vist en sucker for. Jeg kan forøvrigt anbefale Old School og Harold & Kumar Go to White Castle hvis man er til det lidt letfordøjelige. Vanilla Sky har jeg stadig til gode.


Johnny