Me
8. March, 2006

Jeg går til arbejde. Det har en vis terapeutisk virkning på mig, og det skal man absolut ikke undervurdere. Den sidste uges tid har jeg passeret plakater med opfordringer til at deltage i demonstrationer imod krig. Det borer vi lidt i idag.

Det hurtige referat:

Demonstration imod krig!
Danske soldater ud af Irak!
Stop Bush og Foghs krig nu!
Århus imod krig og terror

Jeg vil vædde med at størstedelen af befolkningen er enig i mindst en af sætningerne på den plakat, og det er det der pisser mig af. Arrangørene forsøger at bygge en enorm retskaffen sympatilagkage, og hvis du ikke æder bare et lille stykke af den, så repræsenterer du alt hvad der er fælt og ondt i verden. Bærer du følelserne udenpå din hjemmestrikkede røde hue, er der ingen tvivl om at du vil troppe op til demonstrationen, om ikke andet så fordi du syntes at terror er noget værre noget.

Jeg er imod. Jeg er ikke enig, og dermed er jeg en af de onde. Jeg syntes de fredsbevarende danske styrker gør et imponerende arbejde med at opretholde roen i Irak, jeg syntes at krig er ubehageligt, men fra tid til anden desværre nødvendigt for at nedkæmpe diverse galninge, jeg har respekt for det amerikanske folks demokratiske valg af deres overhovede – hvor usympatisk han end er, jeg er vild med deres land og jeg syntes tilfældigvis også af vores egen statsminister i øjeblikket er det bedste valg for os.

Hvordan kan det dog være? Kunne der være en sammenhæng imellem min overbevisning, og min interesse for verden omkring mig? Verden udenfor min vennekreds, udenfor sommerdagene i Botanisk Have, udenfor fredagsbaren, udenfor shoppingturene og udenfor vores fine lille danske kongerige? Jeg prøver ikke at presse min egne overbevisninger og min egen lagkage ned i halsen på dig, men få dog for fanden en smule perspektiv på tingene. Verden er større end du tror, og internationale konflikter afhjælpes ikke ved at lave fakkeloptog i smilets by og synge “I kan ikke slå os ihjel”. Desværre.

Update 10/03: Tilføjet billeder.

[RSS] 4 kommentarer til “det gode imod det onde”

 • Mar
  8
  2006
  13:37 - javist

  Sjovt nok er jeg af den samme overbevisning som dig, altså vedr. at have udsyn og være åben, men jeg mener til gengæld ikke, at Fogh er det bedste valg, snarere at han er en fare for nationen i sin selvtilstrækkelige principlåsthed, hvilket for øvrigt også gælder Bush jr.
  Så det med udsynet holder ikke!

 • Mar
  8
  2006
  14:12 - neurox

  Jeg prøver jo som nævnt ikke at kvæle dig i alle mine meninger, men at du er enig i noget af det jeg siger og uenig i andet viser netop hvad jeg prøvede at skrive imellem linierne; at tingene ikke altid er så sort/hvid som på plakaten. Jeg er stor fan af selvstændig tankegang og at folk ikke æder andres meninger råt 😉

  Det var også en del at planen at provokere lidt – provokation skaber dialog, og dialog er godt 😉

 • Mar
  8
  2006
  16:10 - billy

  100% enig med dig

 • Mar
  8
  2006
  17:25 - Kristian

  Der er blevet tænkt over tingene .. man kan dog undre sig over, hvorfor amerikanerne valgte Bush som præsident igen, når han nu har den laveste tilslutning overhovedet for en præsident i anden embedsperiode, men det siger så bare lidt om dem :)

  De trøster sig nok med at sige: “Så ved vi hvad vi har” .. eller gør de nu også det?!

  Altid godt med lidt dialog hist og her!

  Hygge!


Johnny