Me
17. June, 2006

Nu går der altså nørd i den, men det her har frustreret mig længe efterhånden. Jeg fik jo en MacBook Pro her for nogle uger siden, og tilfredsheden har været stor. Alt har fungeret som det skal, med undtagelse af lyd i Flash. Video virker fint, men jeg får bare ikke den fulde lydoplevelse når David Hasselhoff torturerer Hooked on a feeling.

Jeg hader den slags fejl – dem hvor folk kigger tvivlende på mig, og stempler mig som komplet sindsyg. Udmeldingerne har udelukkende været det virker fint for mig og prøv at reinstallér Flash plugin’et. Sidstnævnte blev gjort flere gange, men uden resultat. Efter megen research kom jeg frem til at Garageband programmet efter sigende skulle fikse problemet. Jeg har ikke programmet installeret, og da det ikke ligefrem er gratis at installere, gravede jeg videre. This is rumour control, here are the facts:

MacBook’en står til at trykke lyd ud i 96.000Hz. Garageband ændrer af uvisse årsager dette til 44.100Hz – den samplerate resten af verden bruger. Flash fungerer udelukkende sammen med en indstilling på 44.100Hz, dvs. afvikling af Garageband “løser” problemet. Nu hvor dette er kommet op til overfladen, kan du lave ændringen selv, udenom vidunderprogrammet. Gå ind under Applikations og Utilities og kør Audio MIDI Setup. Vælg Properties For: Built-in Output og sæt Format til 44100,0 Hz. Tillykke, nu virker lyden i Flash!

Audio MIDI Setup

[RSS] 5 kommentarer til “lydløs flash på mac”

 • Jun
  17
  2006
  12:13 - Thomas

  “Jeg har ikke programmet installeret, og da det ikke ligefrem er gratis at installere, gravede jeg videre.”

  ORLY?

  Det kommer med din maskine – prøv engang at kigge på din install-skive 😉

  Men godt du fandt løsningen.

  P.S. stemplet sidder der stadig.

 • Jun
  17
  2006
  13:45 - Mads

  Oogachaka… er alt hvad jeg har at sige til det!

 • Jun
  17
  2006
  14:03 - Thomas

  Hør hov…

  De lover jo min gode Hans Christian.

  “Udmeldingerne har udelukkende været det virker fint for mig og prøv at reinstallér Flash plugin’et.”

  Jeg sagde også “se på macosxhints.com” – det siger jeg faktisk hele tiden. Jeg checkede lige, og der har løsningen stået siden marts. Faktisk.

  Over i hjørnet med dig!

 • Jun
  17
  2006
  14:09 - Thomas

  lover skulle endda have været lyver. Sådan går det, når man skriver, før man har fået kaffe.

 • Jun
  17
  2006
  17:41 - neurox

  Baaaah – løsningen blev fundet, din poser! 😉


Johnny