Jeg elsker den traditionelle vanilla hindbærsnitte, hvad enten den har farvet krymmel, chokoladekrymmel, er blege eller en smule brændt. Nyligt har jeg dog mærket et tomrum, og jeg har fundet ud af at jeg kan tage den et skridt længere. Jeg er sprunget ud med min fetish.
Nåja, fetish er måske lige et harskt nok udtryk, men der er tale om noget ud over det sædvanlige. Hindbærsnitten er den pæne skolepige, der aldrig skuffer – man ved hvad man får, og der er intet komplekst eller vulgært over det. Det er her jeg savner noget mere. Vi har været sammen længe, snitten og jeg, og hvis vi skal holde gnisten skal der ekstra topping på.
Her, mine damer og herrer kommer min nye fascination ind i billedet. Den vulgære og snaskede hindbærsnitte. Hvor den traditionelle vanillasnitte var sobert klædt, er den her spændt hårdt op i højhælede lakstøvler med et beskidt smil på læben og en tube KY i den ene hånd – der er naturligvis tale om intet mindre end.. Nürnbergsnitten. Den traditionelle snitte har nu taget skridtet ud af skabet, og er frækt svøbt i creme, marcipan og chokolade. Dette pirrende bagværk dominerer smagsløgene og efterlader dig dirrende på kanten af gastrogasme. Engang imellem fortjener man en vulgær kage udover det sædvanlige, og der er ingen tvivl om at fremtiden bringer flere af disse sessions. Har du selv mod på det, så er det bare afsted til bageren efter dette vidunderligt barokke bagværk!
Som en sidekommentar, kan det nævnes at REMA 1000 på Vesterbro Torv i Århus, har fået den højst besynderlige ide at referere til snitten som Nygenbergsnitte. En smule grundlæggende kendskab til varen man sælger burde være et krav – eller i det mindste hvordan man staver til den.
Kaffe?
Kaffe er vist nødvendigt til sådan en kage, hvis den ikke skal træde et vist sted med lakstøvlerne… 😉
Ja, forberedelse er vigtig – det kan jo godt være farligt at komme lidt udover det sædvanlige. Personligt anbefaler jeg et håndklæde, en spand med lidt vand i bunden og en kaffepartner, der kan holde øje med om du er ok under seancen.
Uha, hvor jeg dog elsker undertoner og så er en avanceret hindbærsnitte nu ikke sådan at foragte, men den kan være en ordentlig mundfuld at sluge… for nogle 😉
Undertoner? Hvilke undertoner? 😉
😛
Kan nu ellers kun anbefale hindbærsnitterne fra småkagehuset i Frederiks Allé.
Mums – med eller uden KY og lakstøvler
Der må jeg hellere liste forbi! Den sidste “ordinære” hindbærsnitte jeg smagte, var fra high-society-bageren på Åboulevarden. Jeg er muligvis blevet vant til de andre bageres vulgariserede bagemargarine, for den lille snitte smagte nærmest vammelt af smør. Til gengæld var den dyr.
.. og er man alligevel ved at tage hjelmen på, og springe ud som gastronaut, så kan jeg anbefale at kigge lidt efter en gammeldags kartoffelkage – den slags der består af en art lagkagestykke, svøbt i marcipan og rullet ømt i kakaopulver.
Eksplorationscreme kan ikke anbefales sammen med sidstnævnte bagværk.
Som du dog ruller dig ud i gastronomisk gakkede gangarter. Trænger du til en koptår kaff’ og en tør kage Neurox ? 😀
Uhmmm ja… Nürnbergsnitter.. det er altså ikke tosset… hvis man altså skal vove sig væk fra den gode gamle hindbærsnitte…
På det sidste har jeg dog haft en sær lyst til fedtede, lyserøde-og-grønne Kaj-kager… sådan en tror jeg måske snart jeg skal prøve igen
Anne, jeg er slet ikke oppe i den liga endnu – men når jeg engang føler mig parat til det fedtede lyserøde indre og den bløde grønne hud, så er Kaj den første jeg kaster mig over! 😛
Uha, en Kaj er ikke sådan at spøge med…
tænker lidt for mig selv, at alting starter med en tændstik…
Anita: .. og slutter med en telefonpæl! *BWAHAHAHAHAHAAAAA* 😉
Anne: Gris! 😉
Neurox – du har fanget noget dér *muahahhaaaa*
Anne – han KAN være utilregnelig her i varmen. Jeg siger det bare… ;D
HC – Jeps 😉
Anita – det er da vist mere eller mindre en permanent tilstand 😉
Anne – kunne du for faen ikke have sagt det INDEN jeg kastede mig i grams med ham!? 😀
Njaa, han er en topdollar nice hindbærsnitte, dér 😉
“Topdollar” … aargh.. *ryste*
Engang imellem skal man vare sig med sine udtalelser 😀
Anita – jamen ok sorry.. 😉 – men altså jeg kan da ikke afsløre det hele, er jo nødt til at være hende der sidder og hepper lidt på ham, ikke 😉 – så må vi bare snart sludre om ham 😉 – selvom det er for sent..
Et par røverhistorier eller tre er ikke sådan at foragte 😉
😉
Der pludres godtnok i krogene, hva’? Kaffe?
Jo tak, hvis du har en sjat mælk også 😉
Kaffe, ja. Masser af det. Tak og helst sort.
Jeg er nødt til at se VISA/Mastercard, før jeg fortæller Neurox-historier. Alderscheck forstår I nok…
Hmm… hvis det kræver id, så er jeg ikke sikker på, jeg vil vide, hvad du ved Thomas 😀
Så galt er det vist heller ikke! 😛
Altså, hvis det viser sig at du er til ponyplay og fællesspisning af hindbærsnitter, så bare sig det som det er. Jeg har hård hud, stærke kæber og kan tåle lidt af hvert 😀
Det er jo interessant at du er ved at løbe træt i dit langvarige forhold til den solide hindbærsnitte, men jeg vil gerne advare mod at forlade den rene sti. En hindbærsnitte er (udover at være en underkendt stykke bagværk) jo netop kendetegnet ved at den er simpel – den er let at forstå og ikke mindst god at spise.
Jeg håber at din flirt med Nürnbergsnitten kun vil være kortvarig og at du igen vender tilbage til den bundsolide kærlighed som kun en ægte hindbærsnitte kan give.
Du er i øvrigt velkommen til at anmelde de hindbærsnitter du forhåbentligt snart vil spise igen og sende anmeldelserne til os – hvis de er gode kommer de med på hindbaersnitten.dk 😉
Mange hilsener
/Snittemesteren
Snittemester, jeg tror du har ret – Nürnbergsnitten kan til tider være en tand for vulgær, og man får brug for at søge tilbage til rødderne. Iøvrigt kan jeg melde at snitten på den lokale Statoil-tank ikke er noget at råbe hurra for. Spøjst nok har de dog Århus’ bedste chokolademuffins – direkte fra spanden og ind i ovnen. Det er et mysterie.
[…] Nürnbergsnitten er snart på vej! Vi ses i Århus… […]
ko