Me
29. June, 2006

Engang i tidernes morgen, da jeg stadig var en ung purk med mod på livet, droppede min første kæreste mig med sætningen du er blevet lidt kedelig. Måske ikke lige ordret, men budskabet var der ingen tvivl om. Siden har jeg underbevidst pisket mig selv for aldrig at få det stempel igen – på godt og ondt.

Inden stemplingen, boede jeg i kælderen i min mors – og tidligere også fars – muremestervilla et sted i Århus. Ugens højdepunkt var den målrettede udflugt til videobutikken, som min kammerat og jeg kort tid efter forlod med en stak 80’er b-film og kulhydrat nok til at brødføde det meste af den røde hær under 2. verdenskrig. Når jeg ikke så film, var jeg dybt begravet i computere og igang med at skrive et eller andet nyt program, som uden tvivl ville revolutionere den elektroniske verden. Hvordan jeg overhovedet kunne have en kæreste på dette tidspunkt i mit liv, er mig stadig et mysterie. Min nyfundne interesse for bryster og alkohol overdøvede tydeligvis periodisk min interesse for strømførende komponenter. Ja, dette var også den periode af mit liv, hvor jeg havde mit eget køleskab, fyldt til randen med billig lyserød Lambrusco. Det vælger vi dog at glide let og elegant henover.

Nå, men efter at min personlige udvikling stagnerede i et par år, satte den unge frøken mig altså af. Det var en kold sommerdag, hun passede hund for sin onkel og efter overleveringen af budskabet forlod jeg bulen i silende regn uden overtøj. Hvis jeg ikke husker forkert, klynkede hun mit navn i mørket bag mig. Ingen skal nogensinde kalde mig kedelig mere tænkte jeg.

Senere blev det vist en art tvangstanke, på godt og ondt. Jeg har rejst meget, lavet mange underlige og spontane ting og undgået at gro for godt fast. Jeg har lært meget og fået en solid portion erfaringer. Det kan der jo ikke rigtig klages over, men på den anden side har jeg også fået en grum frygt for at binde mig. Samtidigt er jeg også tryghedsnarkoman, så forestil dig det show der nogle gange kører inde i mit hovede. Jeg elsker at ha’ en fast base, men jeg har det skidt med ikke bare at kunne rive teltpløkkerne op. Jeg elsker at ha’ et fast arbejde, men savner nogle gange at prøve noget nyt. Heldigvis er ingen af disse situationer fuldkommen fastlåste – jeg kan ændre på det, og endda uden at nogle får varige mén.

Men hvad med forhold? Hvad med at flytte sammen med en kæreste? Misforstå mig endelig ikke – jeg er meget glad for min kæreste, og ønsker på ingen måde at stikke af fra hende. Jeg bliver bare en smule klaustrofobisk ved tanken om at en potientiel flugt nu pludselig har følelsesmæssige konsekvenser – for os begge to. Heldigvis kan jeg konstatere at jeg er i bedring. Langsomt forliges de to stridende tankegange, og med tiden kan dyb tryghed og rodløs spontanitet forhåbenligt eksistere uden helt at kvæle hinanden.

F.eks. er jeg i den seneste tid har jeg forsigtigt smagt på idéen om at købe et hus. Tanken fryder mig, og efterhånden som dagene går skræmmer det mig mindre og mindre. Der er stadig mange brikker der skal falde på plads, og der kommer til at gå et godt stykke tid inden jeg har min egen garage med mikrobryggeri og det store, runde, røde amerikanske 50’er køleskab jeg af uvisse årsager går og drømmer om.

Jeg er vist i bedring.

The Big Chill fridge

[RSS] 6 kommentarer til “om frygten for at være kedelig”

 • Jun
  29
  2006
  16:17 - Anita

  Jeg kender dine tanker omkring hele dette menageri og heldigvis har vi brugt lang tid på at tale med hinanden om det igen og igen og faktisk så tror jeg, at du er kommet et pænt stykke længere i processen end jeg er – men uanset hvor mange skridt jeg tager frem og tilbage, så ved jeg med 100% sikkerhed, hvad jeg vil.

  Jeg vil dig!
  Jeg holder fandme SÅ meget af dig.

  Tak for kigget ind til din ærlighed.

 • Jun
  29
  2006
  16:20 - neurox

  (Jo, vi taler også sammen ude i virkeligheden! ;-))

 • Jun
  29
  2006
  17:18 - Anita

  Nu kan man jo tale på flere forskellige måder, men jow, vi bruger da også munden 😉

  Glemte jeg at sige, at jeg ikke synes du er spor kedelig !? Jeg ved også godt hvad der skal til, for at rive dig væk fra skærmen … … … Nürnbergsnitten 😛

 • Jun
  29
  2006
  17:31 - neurox

  Gris! 😉

 • Jun
  29
  2006
  23:35 - Kristian

  Hehe … Sikke det går :) Og jeg kan da lige tilføje .. med det jeg kender til HC ham selv .. ja, så kan man vist ikke kalde ham kedelig!

 • Jun
  30
  2006
  16:35 - neurox

  Kristian: Du indkasserer fluks points for mest meningsløse kommentar nogensinde!


Johnny