Me
29. June, 2006

Nu går der igen nørd i den, men det her har ophidset mig længe! Der er en fejl i de nyere versioner af WordPress, som gør at jeg som bruger af nydelige permalinks og danske bogstaver, er udsat for syge autogenererede post slugs. Jeg har lavet et hurtigt hack.

Hvad snakker manden om? Jo, når du skriver et indlæg og undlader at specificere en post slug, bliver der genereret en automatisk. Da den ved nydelige permalinks bliver en del af URL’en, er det naturligtvis ønskeligt at der ikke sniger sig grimme procenttegn og andet gnyt ind. Skriver jeg f.eks. et indlæg med titlen Flødesauce med rævehaler – Ækelt? Øv!, vil post slug’et blive:

fl%c3%b8desauce-med-r%c3%a6vehaler-%c3%a6kelt-%c3%b8v

Hvorfor? Fordi der er en mangel i WordPress’ interne remove_accents() funktion. Den er simpelthen ligeglad med to trediedele af de danske specialtegn, og fejlfortolker den sidste trediedel. Løsningen er at installere og aktivere det midlertidige plugin jeg har skrevet, i det mindste indtil WordPress har løst problemet. Resultatet taler for sig selv:

floedesauce-med-raevehaler-aekelt-oev

Det var alt! 😉

[RSS] 11 kommentarer til “wordpress post slug fix”

 • Jun
  29
  2006

  Not Found

  The requested URL /files/wordpress/slugger.txt was not found on this server.

 • Jun
  29
  2006
  18:34 - neurox

  Fixed! :-)

 • Jun
  29
  2006
  19:27 - neurox

  For at gøre forvirringen endnu større, er post slug oversat til indlægsuddrag i Shevys danske oversættelse af WordPress.

 • Jun
  29
  2006
  23:38 - Kristian

  Du får da nørdet den noget … hehe .. Godt gået, klap dig selv på skulderen!

  Burde også få kodet noget her i min ferie da.

 • Jul
  4
  2006
  01:12 - Anne

  Hej Neurox,

  Jeg vil høre om du kan hjælpe mig vedr. et par spørgsmål om WordPress. Du virker som en generelt teknisk kompetent person, så jeg tillader mig at spørge selvom jeg bare er faldet halv-tilfældigt over din blog.. Det kan man vist godt tillade sig her på nettet:-)

  Det drejer sig om at jeg har en blog på blogspot (Blogger) som jeg ville flytte til WP.
  Oprettede derfor en WP for at se hvordan det virker. MEN Det ser så ud til at muligheden for tilpasning af template, modsat forventet, er ringere på WP. På Blogspot har jeg kunnet tilpasse den forvalgte template ved at gå ind og rette i de små snørklede bogstaver – (css), ved hjælp af html.dk’s super flinke vejledning.
  – MEN det ser ud til at på WP kan man kun vælge mellem visse faste muligheder, og ikke rette frit i koden. Er dette korrekt, Eller, overser jeg hvor man gør?

  På forhånd mange tak, (hvis du beslutter at svare) –

  Det er ikke sikkert der sker mere fra min side foreløbig, da jeg har travlt og kun lige har fri i dag. og dagen er vel sådan set gået.. (01:09) Men indenfor de nærmeste måneder vil jeg læse dit evt. svar og gøre god brug af det, hvis det indeholder nyttige informationer.

  Venlig hilsen Anne,

  Annes Blog

  Tester Blog

  (de er ikke særlig aktive, det er bare for at vise hvad jeg mener)

 • Jul
  4
  2006
  01:23 - Anne

  Ups copy-paste linkfejl, rettelse: Annes Blog

 • Jul
  4
  2006
  10:14 - neurox

  Anne, hele dit theme/template ligger samme sted som style.css, og er skruet sammen af en håndfuld .php filer. Indrømmet, for en ny WordPress bruger uden tidligere kendskab til PHP, kan det være en udfordring men hvis du snupper en sikkerhedskopi først kan du jo hive og trække lidt i koden som du vil. Normalt er de forskellige dele af siden lagt i disse forskellige filer (frit fra leveren):

  index.php – forsiden, typisk de 10 sidste indlæg
  sidebar.php – sidebaren til højre
  header.php – fælles header for alle sider
  footer.php – fælles footer for alle sider
  single.php – enkelt post med kommentarer
  search.php – søgeresultat (liste af posts)
  archive.php – arkivet (liste af posts)

  Hvis vil se hvilke muligheder man har med WP, så er der masser af gratis themes til rådighed ude på nettet. Kig f.eks. forbi Google.

 • Jul
  11
  2006
  14:26 - Henrik

  Jeg har dumpet slugger.php i min plugins-mappe, men den dukker ikke i Plugin Management…

  No’en forslag? (Jeg kører WP 2.0.1)

 • Jul
  11
  2006
  14:46 - neurox

  Henrik, er dine file permissions som de skal være? Prøv evt. at smid slugger.php sit eget slugger directory under plugins?

 • Jul
  11
  2006
  15:00 - Henrik

  Jeps. chmod 640 -> 644 gjorde ligesom underværker.
  En femmer i tumpekassen.

 • Jul
  11
  2006
  15:05 - neurox

  Jeg bliver en rig mand en dag! 😉


Johnny