Me
21. July, 2006

Hizb ut-Tahrir arrangerede fredag aften en demonstration for at stoppe “Israels terror”. Jeg er fuldstændig enig i at terror er noget værre noget, og jeg er også fuldstændig enig i at situationen i Mellemøsten er dybt, dybt fucked. En ting undrer mig dog..

.. hvorfor fanden render der folk rundt med Hezbollah flag på Rådhuspladsen i København? Hezbollah anses på disse kanter for en terrorgruppe, så hvis man hiver deres flag med til en anti-terror demonstration, så har man godtnok ikke mange brikker at flytte med.

Hezbollah flag på Rådhuspladsen
Kilde: EB

Man kan jo naivt håbe at planen var at afbrænde det gule Hezbollah flag, men det er nok næppe tilfældet.

[RSS] 9 kommentarer til “protestaktion på rådhuspladsen”

 • Jul
  21
  2006

  Ja dét er sgu da for weird… mennesker er sgu mærkelige!
  Nåmn rigtig god weekend!
  Knus! :)

 • Jul
  21
  2006
  22:01 - neurox

  Tak, og i dén grad i lige måde! :-)

 • Jul
  22
  2006

  Se flere billeder og en anderledes dækning af demonstrationerne i eftermiddags på safiaaoude.blogspot.com

 • Jul
  24
  2006
  23:03 - neurox

  Under normale omstændigheder burde jeg slette folk der kommenterer med ugyldig mail/webadresse, men i dette tilfælde var der faktisk nogle interessante billeder på siden vedkommende nævnte. Vi lader den leve.

 • Jul
  24
  2006
  23:27 - Stefan

  Hej HC og I andre

  Vi bør vel tage side for Israel.
  1) Libanon skød først (uanset om det er en “selvstændig” terrorgruppe eller ej). Som stat har Israel ret og pligt til at forsvare sine civile.
  2) Israel er en demokratisk stat og som sådan Danmarks strategiske allierede i regionen – og nej verden ville ikke være mere stabil uden Israel, tværtimod.
  3) Enhver bleg og selvtilfreds dansker der har været i Israel, ved lige præcis hvem ens venner og fjender er… Det er ikke just nyt, at en tur ind i østjerusalem kræver militæreskorte…

  Ja, jeg mener at Israel har en rigtig god sag omend de måske farer hårdt frem. Sådan har israelerne gennem snart 60 år overlevet en overvældende mangfoldig fjende der som erklæret mål vil drive dem i havet.

  Mvh Stefan

 • Jul
  25
  2006
  11:02 - neurox

  Stefan, når jeg tager logikhatten på er jeg enig, men der er flere ting man kan gruble lidt over.

  For det første er Israel det blegeste land i Mellemøsten. De er dem der mindre mest om os blege europæere, og det er der uden tvivl mange der identificerer sig med. De kører også rundt i store amerikanske biler og de drikker Coca-Cola ligesom os. De er omringet af folk der der gerne vil af med dem, og terrorgrupper der konstant prøver at splitte dem ad. Hvordan kan man ikke holde med dem?

  Personligt mener jeg aldrig at Israel skulle ha’ været grundlagt hvor det er nu. Prøv at tænk på hvor meget energi der er gået i at flytte grænser, og slå hinanden ihjel. Hvor mange mennesker er ikke døde på grund af den lidet snedige beslutning at grundlægge staten Israel midt i den mellemøstlige krudttønde. Hvad man dog ikke gør af dårlig samvittighed.

  Israel har dog i mine øjne været alt andet end sympatiske. Selvfølgelig er der forskellige mennesker i et land, men hvordan de israelske bosættere nogensinde kunne begynde at indtage nabolandene – med hæren i ryggen – undrer mig til stadighed. Denne jagt på lebensraum er en kvalmende historisk gentagelse, som jeg ærlig talt ikke havde forventet fra den front.

  Selvfølgelig er det heller ikke iorden at terrogrupper fra nabolandene begynder at angribe eller bortfører folk, specielt når de lande der huser grupperne ikke tør gøre noget ved dem. Hezbollah er f.eks. en integreret del af det libanesiske samfund, og sidder på politiske poster og laver almentnyttigt og humanitært arbejde. Altså når de ikke slår israelere ihjel.

  Der er så fandens mange aspekter i det her, at jeg personligt har svært ved følelsesmæssigt at holde med nogen bestemt front. Jeg bryder mig ikke om Israels opførsel, men jeg kan godt se at det er øje for øje. Jeg bryder mig bestemt ikke om Hezbollah, men jeg forstår også at de på deres egen forkvaklede måde også hjælper den fattige libaneser. Jeg kender ikke noget til Libanon, udover at jeg kan forstå at de ikke gør nok for at holde Hezbollah nede. Nåja, så bryder jeg mig heller ikke om USA i denne sag, fordi størstedelen af deres udlandsstøtte går til Israel.

  Jeg syntes de er dybt syge i bøtten allesammen, og jeg er røvtræt af at høre om deres stridigheder. Man skulle gøre som en dansk komiker engang foreslog, og kaste brun sovs ud over de stridende parter. Soldater er altid sultne, og når de har spist sig mætte i brun sovs, gider de ikke slås. Problem solved.

 • Jul
  26
  2006
  13:32 - klaus

  nej, det var ingen tilfældighed at frank herbert i sin tid lod sig inspirere af netop mellemøsten, da han plottede ‘dune’… jeg kommer ofte til at tænke på bemærkningen om ‘plans within plans’ der optræder i den scene hvor kejseren mødes med en af navigatorerne… hele problemkredsen i mellemøsten er så uigennemskuelig og udvikles på så mange niveauer og med så mange usynlige medspillere, at det for de fleste vel efterhånden er blevet ét stort myte-kompleks… personligt finder jeg det allermest alarmerende, at jeg stadig oftere hører danskere bruge ord som ‘jødespørgsmålet/problemet’, ‘jøderne’ osv… de enkle forklaringer vinder, desværre, altid…

 • Jul
  29
  2006
  23:20 - Thomas

  Endnu flere Hizbollah-flag blev luftet i går på Christiansborg Slotsplads. Se fx billeder her:
  http://blog.thomasloenbaek.dk/?p=222

 • Jul
  30
  2006
  01:48 - neurox

  Orv, hvis jeg bringer flere kritiske indlæg med billeder af Hezbollah-flag, bliver jeg sikkert også kategoriseret som en hemmelig arisk agent. Folk er fandme mærkelige.


Johnny