Me
31. July, 2006

Min lille aluminiumsklump er til reparation på tredie uge. Hvis du har fulgt med, vil du vide at den fejler stort set alt, og at den røg afsted omkring d. 10. juli. At blive udsat for alt Apples goodness, acceptere det og så få det revet bort igen – det er en traumatisk oplevelse.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det har krævet et åbent sind at acceptere min nye tilværelse i æbleverdenen. Der er stadig for mange runde kanter, og jeg savner stadig en frygtelig masse ting som jeg tager for givet på de (GNU Linux/Gnome) arbejdsstationer jeg normalt bruger. Anyway, når man så – i eget tempo – har besluttet sig for at omfavne og kramme æblerne, så gør det godtnok nas at få dem taget fra sig igen. Tilbage ved min gamle maskine, dukker tanker som “Hvorfor virker det skidt ikke bare?” og “Hvorfor kan man ikke det?” oftere og oftere op i underbevidstheden.

Lidt godt nyt fra østfronten er der dog; firmaet der varetager reparationen har efter lidt over tre uger updateret status på opgaven. Jeg har selv en teori om at de holdte ferie i sidste uge, men det er ligemeget nu. Efter at jeg i én barsk uge har fået beskeden “Forventes afsluttet 20/07/06 kl. 16:00”, ser det nu væsenligt lysere ud:

Opdateret status
*snøfte*

[RSS] 14 kommentarer til “deadbook 5”

 • Jul
  31
  2006
  19:07 - morten

  tsk tsk og mig der egentlig gerne ville have investeret i et blærbart æble.
  Jeg tror jeg vil tage det op til overvejelse.

 • Jul
  31
  2006
  19:16 - neurox

  Jeg har været meget tilfreds med maskinen – den er voldsomt hurtig, Apples operativsystem er enormt lækkert og hvis man ønsker kan man også rulle Windows eller Linux på den. Selve maskinen føles som kram, men der er tydeligvis røget et par mandagsmodeller ud – med lidt tålmodighed bliver det klaret på garantien. Alt ialt er jeg stadig overbevist – det er usædvanlig delikat klump aluminium :-)

 • Jul
  31
  2006
  19:18 - neurox

  (Jeg har rettet ordlyden i indlægget, da det fejlagtigt gav indtryk af at “Hvorfor virker det skidt ikke bare?” hentydede til æblekassen)

 • Jul
  31
  2006
  22:38 - Alice

  Hmmm, nu bliver jeg lidt bekymret… jeg går og overvejer om et lille, fint, hvidt bærbart æble skal flytte ind hos mig… men er lidt i tvivl om hvorvidt jeg kan vænne mig til mac… og hvor konvertibel er den med windows? er der stadig visse problemer på den front?

 • Jul
  31
  2006
  22:47 - neurox

  Alice, som udgangspunkt skal du nok gå ud fra at min maskine er en mandags-maskine. Jeg kender mange der også har MacBook Pro maskiner, som ingen problemer har haft overhovedet. Med “konvertibel” men du nok “kompatibel”, og i den forbindelse skal jeg nok lige vide hvad du mener – vil du udveksle tekstbehandlingsdokumenter? Vil du køre Windows-programmer på den? De nye Macs er baseret på Intel processorer, hvilket betyder at du kan installere Windows på dem, og ved opstart vælge om du vil køre OS X (Apples operativsystem) eller Windows (Microsofts operativsystem). Hvis du har programmer der kræver Windows, er det en oplagt mulighed.

  Selv arbejder jeg ikke rigtig med andet end webløsninger, og jeg er ikke stødt på noget kompatibilitetsproblem endnu. Jeg har haft problemer med at vise enkelte videoklip i Microsoft-format, men det arbejdes der såvidt jeg ved på.

  Med hensyn til tastaturet, er der stadig et par småting der generer mig. Jeg anvender tit “pipe-tegnet”, som på en PC ligger oppe ved siden af backspace. På en Mac skal man trykke æble-i, fordi i’et “ligner pipe-tegnet”. Spøjst nok ligger tegnet helt normalt på Macs engelske tastaturer. En anden ting er tuborg-paranteserne, som kræver intet mindre end TRE samtidige tastetryk at frembringe. Generelt mener jeg også stadig at det er stærkt grundløst at moderne computere er udrustet med en caps-lock knap, men det er en helt anden sag.

  Alt ialt er det en fin maskine, men det er en Mac, og de gør altså tingene anderledes end Windows på PC. Jeg mener indtil videre også de gør det bedre, men det er min personlige holdning. Jeg er ikke fanatisk omkring det, men deres operativsystem lugter af godt håndværk.

 • Aug
  1
  2006
  17:53 - Simon

  Kan du ikke bare skifte til engelsk layout? Så burde den ged være underbarberet :)

 • Aug
  1
  2006
  18:01 - Alice

  hmmm… konvertibel – kompatibel…. ja ja, det var jo det jeg mente ;o) jeg tænkte på, om det kunne være et problem i forbindelse med dokumentudveksling, men hvis den kan køre windows, burde det jo slet ikke være noget problem.

  Tak for hjælpen, så blev jeg en lile smule klogere i mine overvejelser!

 • Aug
  1
  2006
  18:02 - Simon

  Ellers kan Open Office også installeret på en Mac, som burde kunne tage de fleste Word dokumenter.

 • Aug
  1
  2006
  18:06 - neurox

  Alternativt findes Microsoft Office vist også til Mac, og så skulle der i hvertfald ikke være nogen ko på isen.

 • Aug
  1
  2006
  18:09 - Thomas

  Med hensyn til at bruge Office-dokumenter, så er Mac-udgaven og Windows-udgaven helt kompatible, medmindre man sidder og bruger Access og Visual Basic-scripting på Windows – hvilket det nok er fåtallet, der gør.

 • Aug
  1
  2006
  18:21 - neurox

  Jo, faktisk overvejede jeg også at bestille maskinen med engelsk keyboard layout, men kom af uvisse årsager fra det igen. Indtil videre lever jeg med det sære danske layout.

 • Aug
  1
  2006
  19:28 - Simon

  Mit første indlæg blev fanget af dit spam-filter.
  Jeg mente, at du kunne prøve at ændre sproget inde under indstillinger. Så selvom det er et dansk tastatur, så skriver du på engelsk.

 • Aug
  2
  2006
  21:58 - neurox

  Simon, det kunne jeg principielt godt, men da jeg stadig er nybegynder på æblefronten, så tror jeg kun det vil bidrage til forvirringen. På min egen PC har jeg intet problem med at skifte imellem dansk og engelsk layout, men det har jeg også brugt 21 år på at lære 😀

 • Aug
  4
  2006
  17:32 - Henrik

  Hmmm, nu bliver jeg lidt bekymret… jeg går og overvejer om et lille, fint, hvidt bærbart æble skal flytte ind hos mig… men er lidt i tvivl om hvorvidt jeg kan vænne mig til mac… og hvor konvertibel er den med windows? er der stadig visse problemer på den front?

  Du skal regne med at der går nogle uger inden man begynder at sætte pris på ting der i første omgang faktisk virker lidt åndssvagt.

  Man skal huske på at Apple har haft grafisk brugerflade på deres operativsystemer siden 1983 på Apple Lisa, hvor den første acceptable Windows først dukkede op i 1990 og er siden blevet redesignet så meget i smadder at det for mig som Mac bruger, ligner noget der er lavet af en folkeskoleklasse i et emneugeprojekt. Det er ikke noget man så meget lægger mærke til som Windows bruger. :-)

  Apple har helt anderledes styr på tingene.


Johnny