Me
4. September, 2006

Det var én af de morgener. Øm i ryggen, træt, kaffetrængende. Alt i halv hastighed. Jeg tænder for radioen og der er den sædvanlige quiz på. Pludselig siger værten som dyreven, hvordan har du det så med at Steve er død?

Jeg ved øjeblikkeligt hvem hun snakker om. Steve Irwin. Krokodillejægeren. Jeg tager ikke pis på jer, når jeg siger at jeg sidder og snøfter lidt, og jeg skal gerne forklare hvorfor. Der er så fandens mange dyreprogrammer derude, og for den sags skyld også rigtig mange tv-værter. De færreste har dog deres egen Zoo, og jeg har til dato ikke set andre end Steve udstråle så megen dedikation og glæde ved sit arbejde. Han brændte i dén grad for det han lavede, og i mine øjne var han ikke kun tv-vært – han var dyrenes ambassadør. Det var hurtigt, det var en smule manisk og det var altid spændende. Det var fjernsyn for børn i alle aldre, og jeg har siddet klistret til skærmen mangt en aften.

Steve and Terri
Steve, konen Terri og Darwins skildpadde (såvidt vides)

Jeg har altid haft noget med Australien, og det har selvfølgelig været på ønskelisten at besøge Steves zoologiske have. Jeg håber virkelig at det kan køre videre uden ham, så jeg kan kigge forbi og sende en lille hilsen til ham en dag. Jeg savner ham sgu allerede, og jeg ved flere af rødderne har det på samme måde. Steve var the Man.

[RSS] 15 kommentarer til “peace out, steve”

 • Sep
  4
  2006

  Jeg sagde jo, at det er en lortedag! 😉

 • Sep
  4
  2006
  10:59 - Lars

  “Ifølge det australske nyhedsbureau, AAP, blev Irwin dræbt, da han blev stukket i brystkassen af en pilrokke.”

  – et eller andet sted tror jeg, han døde lykkelig.

 • Sep
  4
  2006
  11:06 - neurox

  Det tror jeg sgu også – stingrays er jo superflotte! :-)

 • Sep
  4
  2006
  12:27 - Heiberg

  Jep. Han vil blive savnet. Den nyhed har også spoleret min dag. :-(

  Hans entusiasme har smittet af på mange, og jeg tror han var det tætteste vi har været på en arvtager for Cousteau.

 • Sep
  4
  2006
  12:44 - chris

  Jeg var så heldig at besøge hans zoo, da jeg var i Australien for nogle år siden. Det var en meget stor oplevelse.

  Der er naturligvis show for alle pengene og det er stort og flot. Hans mål var, at gøre det til verdens bedste zoo.

  Jeg håber Terri vil fortsætte hans fantastiske arbejde. Hvor er det bare øv altså!

 • Sep
  4
  2006
  15:44 - neurox

  Heiberg, det er ikke engang løgn.. Jeg har heldigvis én af CrocHunter dvd’erne, så jeg tror der er gravøl på Trøjborg en af dagene.

  Chris, jeg har længe gået og luret på at tage afsted, og det lå fuldstændigt stramt at turen skulle gå forbi Australia Zoo. Jeg var imponeret over hans evne til at formidle naturen og dyrene til et så bredt publikum som han gjorde – børn og voksne. At folk så kaldte ham skingrende sindsyg tror jeg bare var et resultat af hans enorme entusiasme.

  Man får næsten lyst til at spille Chez Geek igen, specielt fordi der er et se fjernsyn-kort med et billede der til forveksling ligner Steve og en tekst i retning af This croc is not fully enraged yet, so I’ll poke it in the eye with a stick. En af de mindre politisk korrekte tributes til Steve er The Bum Hunter, som folkene bag vist iøvrigt stadig spjælder for.

 • Sep
  4
  2006
  18:14 - Anita

  Jeg vil sige, at det er drønærgerligt, at den gode mand er gået bort. Han har gjort virkelig meget for at få vores øjne op for det rige dyreliv i verden og han har ligeså fuldt ud fortjent sine hæderlige internationale anerkendelser, men den dag, hvor han lavede det fuldstændigt vanvittige, grænsende til det komplet idiotiske, er desværre stadig dét, jeg husker ham allermest for, fordi det gjorde et meget stort indtryk på mig.

  Nogle siger sådan er han bare…, men hånden på hjertet; er det fuldt ud forsvarligt at tage sin baby, som alligevel ikke fatter en bjælde af hvad der foregår, med ind til krokodillen og lade hende “gå rundt” få meter væk fra de skarpe tænder og en hurtighed, som selv Superman ville misunde !?

  Han kunne forklare sig selv nok så meget, men den dag røg en flig af min respekt for manden. Desværre :-(

 • Sep
  4
  2006
  21:03 - neurox

  Nu var Steve jo MEGET glad for krokodiller, og velvidende at manden sandsynligvis har en anelse mere erfaring med de dyr end f.eks. Michael Jackson har med voksne mennesker, så er jeg ikke i tvivl om at situationen har været ganske ufarlig for hans lille purk. Vi normale dødelige er rædselsslagne for krokodiller, og det er da klart at sådan en situation virker totalt vanvittig i vores øjne, til trods for at den kan være fuldstændig ufarlig når den er udført af en professionel. Hvorvidt han har fejlbedømt situationen skal jeg ikke kunne sige, og lige i øjeblikket er der nok flere argumenter for hans manglende dømmekraft det end imod. I betragtning af at normale mennesker ikke er vokset op i en zoologisk have, så var det ganske givet et strategisk uklogt træk han lavede med ungen, og i mine øjne er det også smagløst, som han får introduceret ungen som en attraktion i showet. Hans mening har ganske givet været at understrege at man godt kan omgåes dyr, hvis man kender deres reaktionsmønster. Jeg tror ikke han gjorde det bevidst, og det er ikke noget jeg ligger vågen over om natten.

  Jeg syntes sådan set bare at Steve var en vældig fyr, med eller uden spædbarn.

 • Sep
  4
  2006
  21:21 - Anita

  Jackson er nu endnu mere blød i bolden, men han hører så til en helt anden kategori af tosser 😉

  Jo, gu’ var han da vældig, ham Steviemanden. Han gjorde et kæmpestort stykke arbejde med redningsaktioner, formidling, uddannelser og meget andet. Hans hjerte bankede dybt og inderligt for alt, hvad der kunne kravle og gå indenfor dyreverdenen, men ligenu mindes han naturligvis også med alt inklusiv :)

 • Sep
  4
  2006
  22:20 - Kristian

  Hvis der var nogen der kunne finde ud af, at lave dyreprogrammer der var værd at se, så var det da bestemt ham. Han får jo Poul Bundgaard og Hund og Hund i mellem, til at ligne noget for vuggestuebørn! 😀

  Han vil blive savnet!

 • Sep
  4
  2006
  23:41 - Kasper

  Gad vide om vi kan leje en baby til anledningen når vi skal ud og fodre krokodiler i thailand?

 • Sep
  5
  2006

  At taenke sig alle de ting vi over aarene har set ham goere og saa bliver han slaaet ihjel af en stingray – som kun den 3. person i verden. Han er unik selv i doeden! RIP

 • Sep
  5
  2006
  01:10 - neurox

  Kasper, en noget bizar hyldest til Steve men hva’ faen 😉

  Tina, der er vist registreret 17 fatale stingray episoder i hele verden siden 1996, hvoraf 3 af dem har været i Australien. (Kilde)

 • Sep
  5
  2006
  10:58 - Kasper

  He he… jeg må indrømme at jeg har kæmpe respekt for steve. Både for det arbejde han har lavet for natur beskyttelses mæssigt, men også for den måde han har revolutioneret hele måden et dyreprogram stykkes sammen på. Prøv bare at tænke tilbage på de ting der produceret helt op til start halvfemserne, det var alt sammen de samme kedelige typer råfilms optagelser med en afsindigt støvet oplæser stemme.

  Steve er the man… han vil blive savnet… også af mig!

 • Sep
  6
  2006

  Jeq f*ckinq dræber de skide pilrokker , de skal dø ,, Wræææl ! han var en af de sejeste mænd på jorden , oq det skar miq dybt i hjertet at høre at han liqe pludseliq var væk fra denne verden , han vil altid være i mit hjerte , R.I.P Steve Irwin ,


Johnny