Me
5. September, 2006

Der bliver snakket meget om krig for tiden, og i den forbindelse bliver der også snakket en del om olie. Mange har en fornemmelse af at USA bruger størstedelen af den olie der produceres i f.eks. Mellemøsten, men det er langt fra tilfældet – alligevel gør de noget for at gøre sig uafhængige af det.

Den største aftager af olie fra Mellemøsten er Europa, men det handler ikke kun om krig og de varme lande, men om at passe lidt bedre på Jorden. Biodiesel og biobenzin kan måske være fremtiden, og i staten Indiana har de lagt hårdt ud. 250 landmænd underskrev d. 1. august i år, en erklæring om at de ville gi’ projektet alt hvad de havde:

We, the farmers of the great state of Indiana, formally declare our Independence from Imported Oil on this day, August 1, 2006. We are committed to the production, distribution and use of cleaner-burning, American-made soy biodiesel. We, the undersigned, stand in full support of alternative energy solutions, and pledge to work tirelessly to ensure a renewable future for American generations to come.

Såvidt jeg kan forstå, er man i Indiana meget fokuseret på E85 – et produkt der består af 85% ethanol og 15% normal benzin. Brændstoffet produceres bl.a. af biologisk affald, og det er der jo rigeligt af.

Underguvernøren i Indiana, Becky Skillman, siger:

The growers who have signed this Declaration of Energy Independence are pioneers in our efforts to make Indiana a national leader in biofuels. By using and producing biodiesel and ethanol, we are telling the world that Indiana is at the forefront of the work to reduce our nation’s reliance on foreign oil, find new markets for farmers’ products and provide new cleaner alternatives for American motorists.

Ovenstående citater er hapset fra et indlæg på Indiana Soy Bean Board.

Jeg har ikke det store overblik, men det undrer mig at det ikke får noget medieplads herhjemme. Vi er da historisk set bønder, så det virker da ikke så langt ude at vi kunne begynde at producere biologisk brændsel – det ville måske endda betyde en højere beskæftigelse. Personligt ville jeg med stor fornøjelse hælde biodiesel eller biobenzin på min bil, men stærke økonomiske samfundskræfter kæmper for at jeg ikke skal have den mulighed.

Gad vide om der ikke er en sammenhæng med afgifter til staten og landets oliekilder i Nordsøen.

Fandens politik.

[RSS] 3 kommentarer til “uafhængighedserklæring”

 • Sep
  6
  2006
  12:31 - neurox

  Shit det der med natur og politik, det er bare noget der høster kommentarer, hva’? 😉

 • Sep
  7
  2006
  09:44 - Kasper

  Nej, men det er ikke noget man bare lige kan smide en hurtig kommentar på…

 • Sep
  7
  2006
  11:58 - neurox

  I know – jeg skriver tydeligvis ikke kun for at høste kommentarer 😉


Johnny