Me
26. September, 2006

Tilstanden er en smule kaotisk i øjeblikket, ikke mindst fordi der nu er omtrent 32 dage til afrejse. Vi er stort set klar, og har nu både fået klaret de sidste flybilletter og organiseret tag over hovedet. Fuldstændigt urelateret er jeg gået amok på QXL, og er godt igang med at rydde ud i skabene.

Kapper har været aktiv, og har fået booket det sidste stykke af rejsen for os – nemlig turen fra Bangkok til Chiang Mai. Det endte med en flyrejse, og det passer lige med at vi får et par dage til at se på Bangkoks byliv. Hvad vi præcist skal se er ikke afgjort endnu, men området er kendt for alt fra pingpong-show til zoologiske haver. Toget ville have været billigere og sandsynligvis mere charmerende, men det har vi valgt at udsætte til et tidspunkt hvor vi har vænnet os til varmen og maden, og vi ikke konstant skal holde øje med det forholdsvist dyre hardware vi har med os.

Vi har også fundet et sted at bo dernede! Den oprindelige plan om at leje et hus med netforbindelse kuldsejlede, da minimumsperioden som oftest ligger ud over vores ydmyge tre måneder. Valget faldte istedet på et guest houseWa Lai House – som dybest set er et billigt og mere intimt hotel. Jeg mener vi endte på omkring 850,- pr. måned pr. enkeltværelse, inkl. rengøring, fri netforbindelse, ventilator og balkon. Vi kunne ha’ fået aircondition for den dobbelte pris, men jeg ved også udemærket hvad aircondition gør ved helbreddet når man konstant går imellem varme og kulde. Jeg har været forkølet i Cairo.

Vi har også fået en rejsedeltager mere, hvilket forhåbenlig skulle bidrage til underholdingen. Der er tale om endnu en Kasper, men en anelse højere og knapt så bred. Han virker meget sympatisk, så det skal nok blive sjovt.

Planlægningen skrider frem, og der bliver nærmest krydset ting af på todo-listen dagligt. Jeg mangler dog stadig at læse rejsebøgerne fra Lonely Planet, hente en stak kontaktlinser i forretningen, få en rejseforsikring (ender nok med Gouda), returnere en ADSL router til CyberCity og aflevere nummerpladerne på mine køretøjer til forsikringsselskabet.

Ingen jeg kaster mig over rejsebøgerne, skal jeg have læst Phra Farang af Peter Pannapadipo færdig. Det er en forunderlig mental rejsebeskrivelse, der starter for hovedpersonen som 45-årig i London. Han stiller spørgsmålstegn ved hele sin fast lane forbrugerlivsstil, og begynder at lede efter en dybere mening med det hele. Det finder han i buddismen, og ender med at blive udenlandsk (farang) munk (phra) i Thailand. Jeg kunne ikke forestille mig selv gå i hans fodspor, men hans ord om den overfladiske forbrugerlivsstil giver stof til eftertanke. Fandens som forbrugersamfundet har en tendens til at gøre os til materialistiske indtryksjunkies. Man kan næsten høre Ministrys Just One Fix køre i baggrunden, imens man med musen rammer Køb knappen.

Det er muligvis med de tanker i baghovedet, at jeg er begyndt at rydde skabe og skuffer for ting jeg ikke bruger mere. Ting der fylder, samler støv, giver grå hår i hovedet og burde være i andres hænder. Tingene ryger i øjeblikket på auktion på QXL, så kig forbi hvis du mangler noget sært gammelt grej.

32 dage endnu.

[RSS] 10 kommentarer til “sporadisk opdatering”

 • Sep
  26
  2006

  Altså det bliver så spændende!Glæder mig meget til at læse jeres beretninger! :)

 • Sep
  27
  2006

  Husk at redde dig en af de her fætre derovre. =)

  http://www.mediamac.dk/index.php/news/show/id=15961

 • Sep
  27
  2006
  22:21 - chris

  Du ved godt, at en fast og fri netforbindelse forpligter til daglige updates! Jeg glæder mig vildt til at se billeder og læse beretninger!

 • Sep
  28
  2006
  11:48 - neurox

  Der vil selvfølgelig komme løbende updates, både her og på 3MCM sitet. Jeg har iøvrigt shoppet optik til kameraet, så det skulle være muligt at få nogle fede billeder i kassen! :-)

 • Sep
  28
  2006
  11:48 - neurox

  Jan: w000t! Kongelige iPods! :-)

 • Sep
  28
  2006
  12:10 - chris

  Fedest! Hvad har du investeret i til kameraet?

 • Sep
  28
  2006
  13:39 - neurox

  Chris, først fik jeg shoppet mig et 55-200mm USM objektiv, men jeg var ikke helt tilfreds med kvaliteten (det var en del at et Canon 350D kit) Det er solgt videre nu, og lige nu står der et 28-85mm Canon USM (af den gode kvalitet) objektiv her på bordet. Det skal dog sælges, hvis det Canon 28-135mm USM med Image Stabilizer som jeg har købt over nettet nogensinde dukker op.

  Altså; 28-85mm USM i god kvalitet med skylight filter til salg snart :-)

 • Sep
  28
  2006
  13:53 - chris

  Jeg har et 28-135mm f/4.5-5.6 USM IS til mit kamera og det jeg ganske godt tilfreds med. Dog er kvaliteten ikke i top, men sådan et objektiv koster også kun ca. 3500,-

  Nu har jeg lært kameraet at kende og er blevet klar over, hvad jeg vil have fat i som erstatning. Det koster bare lige så meget som en safaritur til Afrika!

 • Sep
  28
  2006
  14:03 - neurox

  Uaaarrrk! Hvad skal du ha’ fat i? Snakker vi L-objektiver til flere fantasillioner? :-)

 • Sep
  28
  2006
  14:11 - chris

  Jep. Jeg burde jo have sådan en 100-400mm f/4.5-5.6L IS USM med til Afrika (12.000 i DK) og så gider jeg også godt sådan en 16-35mm f/2.8L USM (11.500 i DK) eller måske en 24-70mm f/2.8 USM (9.500 i DK) til alt det der ikke er tele.


Johnny