Me
4. December, 2006

Det går ikke fantastisk i øjeblikket. Kroppen er alt andet end på toppen, og jeg døjer med diarré, mavekramper og opdagede nyligt en række åbne sår på mit tandkød i undermunden. Humøret gik også yderligere ned i sidste uge, men på trods af at jeg er langt væk hjemmefra, er jeg omringet af folk der kun vil mig det bedste.

Jeg kan ikke huske hvad der kom først, maveproblemerne eller det faldende humør, men jeg skal ikke udelukke at der er en forbindelse. Kampen imod maven er til at gå til, og kræver masser af vand, diarré-piller og at jeg såvidt muligt holder mig fra søde sager. Humøret er en anden sag, men der er heldigvis folk der har min ryg. Hvad gør man for at live en nørd med motorcykelkørekort op? Man lejer naturligvis den største, mest beskidte superbike man kan overtale en fyr til at leje ud. Jeg havde valget imellem at hænge med mulen i Indokina – et sted jeg trods alt ikke kommer så tit – eller at lægge mine tanker bag mig for en tid. Blæsende ud af Chiang Mai, på en 1000cc Honda CB1000 “The Big One”, kom tankerne for en tid over i et andet spor. Det er en ufattelig kraftig motorcykel, i en speciel udgave med bundtræk og “bredde” som førsteprioritet. Med et udseende der mest af alt minder om klassisk 80er superbike på steroider, havde min kammerat Kasper havde fuldstændig ret i at jeg så lille ud på den. Der er billeder af den her og her.

Søndag gav jeg fanden i diarré, og vi tog ned og lejede dirt-bikes og tog fire mand afsted op i bjergene. Yo – Wa Lai Houses førstestyrmand – var med på turen, så imens vi stille messede it’s eeeasy maaan, vred vi i t-shirts og jeans gashåndtaget på vores 250cc Hondaer helt tilbage. Yo kører dagligt dirtbike, Kapper kørte da han for mange år siden boede i Canada, jeg har udelukkende kørt gadecykler og Ted – vores polske ven – har aldrig kørt noget med kobling før.

I høj sol er offroad i bjergene en slående visuel oplevelse. Det ene øjeblik pløjer man igennem underskoven på smalle stier, og i det næste øjeblik kommer man ud i et åbent område, og udsigten ud over de jungleklædte bjerge tager pusten fra en. Turen tiltog i intensitet, da vi valgte den lidt sværere rute. Det tog et par ture i forkert retning, før vi fandt den og der skulle spørges om vej et par gange. Den nye sti tog og helt ud til grænsen – løse klippestykker, vand, mudder, brutale stigninger og skræmmende nedstigninger. Halve meter dybe hjulspor og bjergskrænter krævede konstant koncentration, og efterhånden som aftenen sænkede sig over junglen, indså vi at vi var faret vild. Der var naturligvis altid vejen tilbage, men tro mig – efter den tur havde ingen af os lyst til at opleve det samme. Der var selvfølgelig mere af samme skuffe i vente, men efter godt 40km i tæt jungle, kom vi endelig ud på jordvejen igen. Vi slap stort set uden mén, men med et par hudafskrabninger hist og her. Den ene bike fik smadret bremserne, men som vi siger på de her kanter – no brakes, no problem. Vores polske ven gav fuldstændigt op på et tidspunkt, men med rette motivation kom han tilbage på cyklen, og jeg er ikke i tvivl om at han er taknemmelig for at han gennemførte – selvom man ikke har det store valg når man står midt i junglen. Kapper tog prisen for det mest dramatiske fald, da han lige skulle skifte fod og søgte fodfæste hvor der intet var – på kanten af bjerget. Cyklen tippede over og Kapper rulle et par meter ned af bjergsiden – men det lykkedes at få begge to op igen, og vores vanvidsridt fortsatte.

Jeg var kvæstet da jeg kom hjem. Fuldstændig synderbanket, men det holdte tankerne i ro. Tilbage på sengen i Wa Lai House, satte maven igen ud, og overloaded på energidrinks lå jeg i et par timer og svedte, krampede og tænkte over livets små finurligheder. Som de kloge siger – det der ikke slår dig ihjel, gør dig stærkere.

Endnu engang har jeg fundet min egen grænse, blæst over den og blevet en del erfaringer rigere.

[RSS] 2 kommentarer til “Diarré og Offroad”

 • Dec
  4
  2006
  22:15 - Maagaard

  Som en klog mand engang sagde. “Bare fordi man er tyk, kan man sagtens have tynd mave”

  /Maagaard

 • Dec
  5
  2006
  06:32 - neurox

  Eller som anden fyr engang sagde: “Just ’cause you’re hung like a moose, doesn’t mean you have to do porn”.


Johnny