Me
19. December, 2006

Min civilstand har nyligt ændret sig til single. Jeg har ikke tænkt mig at gå i detaljer med det, men bare sige at det forløb rimelig udramatisk. Jeg er taknemmelig for den tid vi delte, men nu hvor min fremtid ikke er lagt på skinner føler jeg mig en smule rundt på gulvet.

Det skete faktisk for nogle uger siden, og som resultat deraf har min rejse ændret karaktér igen. Turen startede tilbage i starten af 2006, (eller var det slutningen af 2005?) hvor Kapper spurgte mig om jeg ville med til Thailand. Dengang var mit øjeblikkelige svar ja, selvfølgelig! og målet med turen var for mit vedkommende selvfølgelig oplevelsen, men også at gruble over meningen med det hele – finde ud af hvad jeg prioriterede højt, hvad der var ligegyldigt og eventuelt være et springbrædt til at drage videre ud i verden.

Senere indledte jeg så et forhold til en charmerende ung dame, og turen ændrede sig til jeg er hjemme lige om lidt. Jeg syntes ikke jeg gik glip af noget, og jeg syntes ikke at jeg afskrev noget – heller ikke selvom turen ikke længere var et potientielt springbrædt. Det var heller ikke lysten til at finde den eneste ene, der drev mig væk hjemmefra. Sandt at sige, var der noget dejligt trygt ved at vide at der ventede en fremtid på mig derhjemme.

Der er imidlertidigt sket noget med mig på den her tur, fuldstændigt urelateret til fast parforhold eller mangel på samme; jeg har genvundet noget af min selvtillid. Jeg har gjort ting jeg ikke har gjort i årevis, og jeg har gjort ting til jeg tidligere har afskrevet uden reel begrundelse. Det mest trivielle eksempel er bowling. Jeg ved ikke hvorfor jeg er gået i en stor bue udenom, men bowling har bare ikke været for mig. Jeg ved ikke hvad blokaden har skyldtes – uden tvivl noget psykisk. Under parolen “hvorfor fanden ikke”, var jeg her for nogle uger siden var jeg så ude at “rulle” for første gang – og det var genialt! Jeg startede helt fra bunden, og der var lynhurtigt positive resulater – det lykkedes mig endda at lave en lille håndfuld strikes (når man vælter samtlige kegler i ét skud). Grænse overskredet med stor success.

At være medlem af et træningscenter i Danmark har også været noget jeg skulle mande mig op til. Nu har jeg været medlem i årevis, men forholdsvist sjældent sat mine ben på stedet. Nu har det her specifikke sted ikke et løbebånd, men hvis de havde ville det være utænkeligt for mig at bestige det. Hvorfor ved jeg ikke, men det er muligvis fordi der er noget pinligt over en 112kg ung mand, der sveder og pruster – igen primært i mit hovede. Herovre fik jeg uden de store overvejelser tilmeldt mig det lokale træningscenter, og har indtil videre peaket på 5.66km på 45 minutter – og så er jeg fandme ikke engang forpustet! Igen, en grænse overskredet med stor success.

Udover de to ovennævnte eksempler, har jeg stået bag på en kørende pickup truck, jeg har blæst igennem junglen på motorcross cykel, jeg har været imponerende tæt på at spise insekter (nej, det sker aldrig), jeg har på rekordtid etableret et hjem og en hverdag 6000km hjemmefra, og jeg har på trods af en vis generthed kastet mig ud i samtaler med de særeste fremmede mennesker. Når man overskrider personlige grænser med success, kan man ikke undgå at få et vist selvtillidsboost. Her snakker jeg ikke om at kaste mig i øjeblikkeligt grams, men bare at have en god fornemmelse i maven af at kunne – en følelse jeg ubevidst har savnet lidt.

Mine prioriteter har også ændret sig imens jeg har været væk hjemmefra. Hvor jeg tidligere har haft et stort behov for den tryghed en ejerlejlighed i min fødeby giver, så syntes det i skrivende stund mindre vigtigt. Om jeg bliver lykkelig andre steder er stadig det store spørgsmål, men jeg føler i hvertfald at jeg har fået nemmere ved at give slip på den hysteriske dvd-samling, widescreen fjernsynet og resten af det lort jeg har fået bakket ind i ejerlejligheden. Jeg føler mig ikke længere stavnsbundet i samme grad som tidligere, og det virker ikke urealistisk f.eks. at flytte til et andet land.

Det lyder måske altsammen meget rodet, men på bundlinien står der en lidt trist, rodløs ung mand, med nyfunden selvtillid og overvejer hvad han skal stille op med resten af sit liv.

Verden er tydeligvis min østers.

[RSS] Én kommentar til “Nye veje”


Johnny