Me
9. January, 2007

Bedre sent end aldrig siger de jo, så her kommer lidt om vores nytårsaften her i Chiang Mai. Der blev spist fint med kniv og gaffel, og der blev drukket spand og set fyrværkeri. Lidt bomber i Bangkok blev det også til, men heldigvis ikke det store her – næsten da.

For lige at nappe det med bomberne først, så er der såvidt jeg ved stadig ingen der har taget ansvar for de 6-7 bomber i Bangkok. Myndighederne reagerede prompte, og alle officielle nytårsarrangementer i Thailands større byer blev afblæst – hvilket i retrospekt forklarer hvorfor sceneshowet og det tilhørende filmhold ved Thapae Gate forlod bulen et stykke tid for midnat. To gutter på motorcykel fik dog senere kastet en bombe imod en moské i de gamle bydel, og ødelagde bygningen og sårede vist viceværten på stedet. Siden er det blevet til en del falske alarmer, men ikke flere bomber.

Militær tilstedeværelse

Nå, men for at komme tilbage til nytårsaften, så var der lagt op til det helt store gastronomiske show. Stedet var The House, som vi tidligere har spist på. Det efter sigende en eller anden burmesisk prins’ tidligere residens i Chiang Mai, og der er tale om et lækkert hus i næsten engelsk stil. Restauranten serverer fransk mad, men der er ikke nødvendigvis tale om åndsvage ting i små portioner, arrangeret i tårne – man er faktisk mæt når man går derfra. Dagens specifikke middag bød på bla. foie gras i enorme stykker, dyrekølle og en utrolig lækker dessert med hvid chokolademouse og jordbær dyppet i chokolade.

The House New Years Menu

Efter at ha’ spist en usædvanlig dejlig middag, futtede vi videre ned til den legendariske Roof Top Bar. Stedet ligger lige omkring Thapae Gate, som også var gearet op til det helt store nytårsshow. Der var mediedækning og stor scene sat op, og rundt omkring stod folk og snakkede og sendte samme type balloner op, som til Loi Krathong – deres lysfestival.

Folk sender balloner op

Loi Krathong ballon med stjernekaster stiger til vejrs

Jeg ved ikke hvorfor, men jeg gik ud fra at de sædvanlige blege besøgende var andetsteds nytårsaften, men det var absolut ikke tilfældet – stedet var pakket til randen.

Roof Top Bar set fra gaden

Strømmen gik i hele Thapae Gate området, da vi kom ind på Roof Top. Det lykkedes os at komme op til baren, og fik organiseret og en spand Mai Tai. Folk begyndte at tænde stearinlys rundt om på træbordene, som igen stod ovenpå sivmåtter, som igen lå ovenpå et gulv af tør bambus. Stedet var en større brandfælge end normalt, så vi valgte at tage vores spand under armen, og tage opstilling på pladsen udenfor ti minutters tid før midnat.

Folkemængden ved Thapae Gate

Jason og Langer med en spand Mai Tai

Vi nåede aldrig rigtig at se hvad der foregik på scenen, for da vi var kommet ned efter vores pit stop på Roof Top baren, var alt pakket ned og kørt væk. Nedtælling til det nye år var der heller ikke noget af, men til gengæld startede der pludseligt et øredøvende fyrværkeri, som stod på i 10 minutter eller noget i den stil. Det er næsten umuligt at fange i billeder, men der var tale om krysantemumbomber af den HELT store slags, som blev skudt langt op i luften før de eksploderede i et lysinferno der dækkede hele den synlige himmel.

Bombs away!

Det var en helt speciel nytårsaften, selvom jeg savnede nedtællingen. Alle billederne kan som altid ses på Flickr.

Forsinket godt nytår! :-)

[RSS] 2 kommentarer til “nytår”

 • Jan
  10
  2007

  Fed wordpress mod.. og nyd thailand, dejligt sted..
  Er det dig der står for g-parken siden!?
  Jeg har tidligere haft en profil i et bofælleskab derude. Jeg har selv forsøgt at slette alle mine oplysninger om os og vores bofællesskab, men uden held! Det er nødvendigt for mig at alle disse oplysninger bliver slettet pga. mit nuværende job!
  Håber du kan hjælpe mig snarest.
  På forhånd tak. – Svar venligst på min mail adresse.

 • Jan
  10
  2007
  12:22 - neurox

  Rasmus, domænet gellerupparken.dk er blevet overdraget til Michael Horn fra Gellerupparkens afdeling 4, til trods for at denne ikke har holdt sin del af aftalen. Manden har desuden valgt ikke at svare på mine e-mails. Jeg er ikke imponeret.

  Sitet ligger i mølpose, og bliver ikke længere vedligeholdt. Jeg kan ikke helt følge problemet, men jeg har fjernet dig og det pågældende kollektiv fra sitet. Det er dog stadig i diverse webarchives, og google har også en cache af det.


Johnny